Declarația Primăriei Chișinău în legătură cu perchezițiile din cadrul direcțiilor de educație

cna primarie.png7.png

În legătură cu acţiunile de investigaţii şi percheziţiile ce au loc în această dimineaţă în cadrul Direcţiilor de educaţie, tineret şi sport de sector şi în unele instituţii de învăţământ din municipiu, Primăria Chişinău face următoarele precizări.

1. Conducerea Primăriei municipiului Chişinău a luat act de acţiunile organelor de urmărire penală şi investigaţiile vizează organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi preşcolar municipale.

2. Subiectul privind asigurarea cu alimente a şcolilor şi grădiniţelor din Chişinău a fost nu o singură dată abordat de către conducerea Primăriei Chişinău.

3. În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de luni, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă i-a avertizat pe toţi conducătorii direcţiilor şi întreprinderilor municipale asupra necesităţii respectării cu stricteţe a legislaţiei în vigoare şi neadmiterii faptelor de corupţie în activitate, altfel vor răspunde conform prevederilor legi.

Menționăm că procurorii și ofițerii CNA au descins în această dimineață în mai multe instituții publice, la domiciliile unor funcționari publici, la agenți economici, dar și la cinci direcţii de invăţământ din sectoarele capitalei. Este vorba despre trucarea procesului de achiziții publice, dar și livrarea de produse alterate în instituțiile de învățământ.

imagine arhivă

You may also like

Comments are closed.

By