Curtea de Apel: Fostul premier, Vlad Filat rămâne la pușcărie

Filat privesc.eu

Fostul premier al RM şi ex-liderul PLDM, Vlad Filat rămâne încarcerat. Curtea de Apel a decis, astăzi, menținerea arestului de 9 ani.

După pronunțarea sentinței, Vlad Filat a declarat pentru presă că se aștepta la o astfel de decizie și că aceasta va fi atacată la Curtea Supremă.

„Mergem mai departe la Curtea Supremă de Justiție și așa mai departe. Este ilegală”, a declarat Filat.

Amintim că fostul prim-ministru a fost condamnat, în iunie 2016, la 9 ani de pușcărie. Filat a fost condamnat pentru trei capete de acuzare, la 4, 8 și la 9 ani, termenele fiind cumulate. Totodată, Judecătoria Buiucani a decis aplicarea unei amenzi de 3000 de unități convenționale (60 000 de lei), confiscarea tuturor bunurilor obținute din remunerarea ilicită și confiscarea bunurilor care reprezintă contravaloarea prejudiciului. Pedeapsa mai prevede ca Vlad Filat să nu poată ocupa funcții de răspundere timp de cinci ani și să-i fie retras Ordinul Republicii.

Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. El a fost reținut la 15 octombrie 2015 după ce omul de afaceri Ilan Șor a publicat un autodenunț în care vorbește despre faptul că i-ar fi dat lui Vlad Filat 250 de milioane de dolari, în schimbul unor servicii și favoruri.

foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By