11 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Consulul General al RM la Istanbul, reţinut pe Aeroport

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Veaceslav Filip, consulul general al Republicii Moldova la Istanbul a fost reţinut în jurul orei 22.00 de procurorii anticorupţie chiar la scara avionului, când venea din Turcia. El a fost încătuşat, figurând într-un dosar pornit pentru luare de mită în schimbul unor servicii consulare, informează portalul deschide.md, cu referire la surse din cadrul anchetei.

Informația a fost confirmată și de către procurorul General Interimar, Eduard Harunjen, potrivit căruia în aceste momente procurorii efectuează percheziţii la domiciliul diplomatului moldovean.

El este bănuit de corupere pasivă, iar procurorii au bănuieli rezonabile că activitatea lui ilegală era de natură sistemică. Documentarea diplomatului a avut în toamna acestui an de către procurorii anticorupţie, procurorii municipali şi ofiţerii SIS. În timpul documentării au fost acumulate probe potrivit cărora Veaceslav Filip ar fi primit mită pe teritoriul consulatului RM din Istanbul.

Deasemenea, procurorii îl bănuiesc de încălcărea flagrantă a legii în ceea ce priveşte eliberarea actelor de şedere şi de intrate pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetăţenii de origine arabă. La fel, acuzatorii de stat îl bănuiesc pe Consul de încălcarea flagrantă a regulilor ce ţin de politica privind lupta cu terorismul internaţional, mai scrie sursa.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img