Chirtoacă: Toți șefii și adjuncții Direcțiilor Educație vor fi SUSPENDAȚI din funcții, inclusiv Tatiana Tverdohlev

chirtoaca

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a dispus suspendarea din funcții a șefilor și adjuncților Direcțiilor Educație, Tineret și Sport din sectoarele municipiului Chișinău, inclusiv șefa Direcţiei generale educaţie, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb. Totodată, Chirtoacă a declarat că în cazul în care, în cadrul anchetei, se va dovedi nevinovăția anumitor persoane, vor fi repuse în funcție.

„Suspendarea are loc cu privire la toți șefii de Direcții de învățământ: Direcția Generală și Direcțiile de sector pe parcursul anchetei, începând de vineri sau de azi, în funcție de cum s-au făcut dispozițiile. Nu doar șefii de direcții vor fi suspendați, dar și adjuncții, angajați din sfera achizițiilor, contabilii, funcțiile care au fost implicate. Cine va rămâne, acela va asigura interimatul. Va fi o listă de 20 de persoane. La nivel de șefi de direcții nu mai are nimeni nicio șansă să-și continue activitatea”, a declarat Dorin Chirtoacă la ședința serviciilor Primăriei de astăzi.

La rândul său, Șefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a spus că regretă cele întâmplate și că nu are nicio vină în scandalul alimentelor alterate, distribuite instituțiilor de învățământ.

„Direcțiile generale sunt structuri aparte care au buget aparte, care au structuri pentru a efectua achizițiile, realizate cu legislația în vigoare. Fiecare direcție își are directorul său. Poate într-adevăr trebuia de apelat la alte organe mai dure, mai eficiente. Știind că așa ceva este, având copii la grădiniță, puteam să permit? Îmi asum responsabilitatea pentru ceea că n-am atras atenția, însă nicidecum ca parte componentă a direcțiilor care au avut această obrăznicie. Eu în activitățile date nu sunt implicată și nu sunt vinovată. Fiecare trebuie să poarte răspundere pentru ceea ce face. Sancțiunile vor fi foarte dure”, a menționat Tatiana Tverdohleb.

Şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu a declarat în cadrul ședinței Primăriei că pe 19 decembrie va fi făcut public raportul cu lista funcționarilor care urmează a fi demiși.

Menționăm că suspendările au loc în urma scandalului alimentelor alterate din grădinițe și școli. Săptămâna trecută mai mulți funcționari din cadrul Direcțiilor Educație, Tineret și Sport și agenți economici au fost reținuți de CNA și Procuratura Anticorupție după ce s-a constatat că în instituțiile de învățământ erau livrate produse alimentare alterate sau expirate. În total, 23 de persoane au statut de bănuit.

You may also like

Comments are closed.

By