BOMBĂ // Dovada că Maia Sandu face parte din gașca BEM! După ce Shor a preluat BEM-ul, Sandu a mutat conturile Ministerului acolo

maia sandu

Cu câteva luni înainte de devalizările bancare de proporții și la scurt timp după ce Banca de Economii a ajuns în mâinile lui Ilan Shor, fosta ministră a Educației Maia Sandu le-a cerut tuturor instituțiilor subordonate să-și transfere conturile la BEM. Informația se conține într-un document semnat de Maia Sandu, prezentat vineri, în premieră, de Igor Dodon.

„Ministerul Educației solicită de a întreprinde măsuri pentru a transfera către BEM rulajele instituțiilor. Despre măsurile întreprinse rugăm să ne informați până la 30 decembrie 2013”, se arată în documentul prezentat. Documentul a fost semnat la 26 decembrie, asta după ce în august statul cedase pachetul majoritar de acțiuni de la BEM, care a ajuns la Ilan Shor. La scurt timp, în 2014, au început tranzacțiile frauduloase de proporții în valoare de aproximativ 14 miliarde de lei

„În august 2013 Banca a fost prihvatizată de Shor împreună cu Filat. Și în luna decembrie (Maia Sandu n.red) poruncește tuturor instituțiilor subordonate Ministerului Educației să transfere conturile în Banca de Economi. Doamna Sandu știa că banca este privatizată de Shor și de Filat. Cine i-a dat indicații să treacă conturile tuturor universităților, inclusiv private? Și acum o face pe mortul în popușoi? Cine i-a dat indicații? Filat? A primit otkat? Sau de ce a făcut acest lucru? Putea să refuze. Dar a făcut-o. Mai târziu, în 2014, banii sunt transferați în off-shoruri”, a declarat Igor Dodon.

Ulterior, Maia Sandu votează ca toate aceste datorii să fie achitate de cetățeni. În plus, a menționat Dodon, Maia Sandu spune că a votat astfel pentru a salva economiile oamenilor din bănci. În realitate, depozitele persoanelor fizice constituiau 7 miliarde de lei. Guvernul a dat 14 miliarde.

„Iată cine este Maia Sandu – se finanțează din banii lui Shor, zboară cu avioane private, alături de Filat, pe banii lui Shor, transferă banii copiilor la banca lui Shor”, a concluzionat Igor Dodon.

Maia Sandu nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By