Avem acord cu FMI // Candu: AM IEȘIT DIN CRIZĂ

fmi_35210500_67092200

Cu puțin timp în urmă, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a plasat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

„Fondul Monetar Internațional, la ședința Consiliului de Directori, a aprobat, cu vot unanim, programul cu Moldova pentru o perioadă de 3 ani.

Am ieșit din criză. Ne îndreptăm spre o perioadă de stabilitate economică, după cea politică, spre un cadru propice pentru a dezvolta țara și a crește bunăstarea oamenilor.

De acum înainte trebuie să asigurăm o creștere economică pentru zeci de ani, renunțând la practica supraviețuirii de la un an la altul.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care, acasă și peste hotare, au încredere în Republica Moldova, tuturor care au crezut și cred că avem capacitatea de a lua niște angajamente și de a le respecta. Pe cei care încă nu cred asta, îi vom convinge în timp prin acțiuni.

După decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional va crește credibilitatea noastră în fața investitorilor și partenerilor internaționali. Nivelul ridicat de transparență și evaluarea independentă a progreselor înregistrate în următoarea perioada, va facilita realizarea angajamentelor asumate de autorități în fața propriilor cetățeni. Angajamente care înseamnă, până la urmă, un nivel de trai decent, oportunități de dezvoltare și o viața demnă pentru fiecare locuitor al țării noastre”.

Astfel, deși mai multe voci antiguvernamentale de la Chișinău declarau că FMI nu va acorda sprijin Republicii Moldova, s-a întâmplat exact invers și nici măcar scrisoarea fostei angajate la FMI, Maia Sandu, care le-a cerut foștilor colegi să nu ofere credite actualei guvernări nu a fost luată în considerație.

Și ex-prim-ministrul Ion Sturza, prezicea eșuarea dialogului dintre Republica Moldova și FMI, iar acum are de dat explicație folower-ilor care cred în orice postare de pe pagina sa de Facebook.

You may also like

Comments are closed.

By