Atac raider marca Țopa cu mâinile lui Andrei Năstase

nastase8

Andrei Năstase, cel care o înnobilează pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale, a fost implicat până peste cap în afacerile murdare ale nașului său de cununie mafiotul fugar Victor Țopa. Potrivit unor noi dezvăluiri prezentate vineri într-o conferință de presă, „luptătorul pentru dreptate” și „apărătorul săracilor” Andrei Năstase a deposedat de ultimele venituri sute de pensionari.

Este vorba de întreprinderea „Avânt”, care în 2010 a falimentat și a fost preluată prin scheme de atac raider de către o companie care, după cum se pare, aparține clanului Țopa.

Președintele Asociației Obștești „Moldova Mea” Fiodor Ghelici a prezentat vineri mai multe detalii despre acest caz. Astfel, reiese că o companie – SA Drum 96, care deținea 16% din SA „Avânt”, a preluat prin intermediul unei hotărâri judecătorești practic toate bunurile. Pentru asta, compania a prezentat documente false, fapt descoperit ulterior.

Despre acest caz, acum un an a fost realizată și o investigație jurnalistică. Astfel, potrivit investigației, problemele au apărut în 2010, atunci când „Avânt” a ajuns în faza de lichidare. Compania S.A. „Drum 96″ a exprimat pretenții față de bunurile acesteia. Mai mult, compania a prezentat inclusiv informații false în instanțele de judecată. Până la urmă justiția a dat câștig de cauză „Drum 96″, companie, care era reprezentată în instanță de avocați ai cabinetului condus de Andrei Năstase.

Iar avocatul cabinetului lui Năstase nu a apărat întâmplător interesele SA Drum- 96. De fapt, apăra interesele clanului Țopa, după cum reiese din articol. „De unde și până unde a considerat Andrei Năstase,salvatorul nației, că acest dosar poate prezenta interes pentru cabinetul sau de avocați? Știm deja că el este finul lui Victor Țopa, care a creat compania Air Moldova International. Șef pe gospodărie e fratele lui cel mai mic – IlieȚopa. Când președintele Vladimir Voronin a cerut ca această Companie să-și ia tălpășița de pe Aeroportul Internațional Chișinău, ei au închiriat trei camere de la S.A. „Avânt” în blocul administrativ. Acolo au transferat rechizitele de birou, calculatoare, mese, scaune. Dar contractul nu era semnat cu Air Moldova International, ci cu firma Exicom SRL, care se afla pe aceeași adresă juridica, Șciusev 41-B, ca și a cabinetului avocatului A. Năstase”, se menționa în investigație.

”Era compania lui Andrei Năstase care să bătea cu pumnul în piept că apără interesele celor săraci, ale pensionarilor. Andrușa, când ai ajutat această companie, care deținea 16%, te-ai gândi la cei 298 de pensionari care au lucrat toată viața pentru o cotă parte în această întreprindere? Te-ai gândit la ei la fel cum de gândești la propria mamă”, a declarat Fiodor Ghelici.

You may also like

Comments are closed.

By