ANSA a demarat CONTROALE în toate întreprinderile de alimentație publică

alimentatie scoli

Subdiviziunile Agenției pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au inițiat un control oficial al tuturor întreprinderilor de alimentație publică, atenția primordial fiind acordată blocurilor alimentare din școli și grădinițe. Un ordin în acest sens a fost emis de Gheorghe Gaberi, directorul general al ANSA, în urma investigațiilor și a fraudelor descoperite în asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din municipiul Chișinău.

Controlul va fi efectuat în comun cu specialiștii Centrului de Sănătate Publică.

În municipiul Chișinău, unde au fost depistate încălcări în alimentația copiilor, controlurile oficiale sunt deja în derulare. La trei grădinițe supuse verificărilor nu s-au depistat abateri grave. În urma semnalului din partea grupului de părinți, parvenit din sectorul Botanica al capitalei, privind nereguli în alimentația copiilor unei grădinițe, specialiștii ANSA și ai Centrului Sănătate Publică au desfășurat un control riguros al blocului de alimentație.

Începâbd din luna octombrie, ANSA a mai desfășurat astfel de verificări în mai multe școli și grădinițe din localitățile din țară. În 20 de blocuri alimentare au fost depistate neconformități de ordin tehnic, administrația acestor instituții fiind obligată să înlăture deficiențile descoperite în organizarea alimentației copiilor.

Amintim că în urma unor investigații s-a constatat că unii agenți economici asigurau grădinițele, școlile si unitățile militare cu produse expirate și alterate.

You may also like

Comments are closed.

By