Anchetă internă la Ministerul Apărării: Sunt verificate alimentele din unităţile militare

image-01 (1)

Ministerul Apărării a demarat vineri, 25 noiembrie, o anchetă internă privind modul în care este supravegheată verificarea calităţii şi termenul de valabilitate a produselor alimentare achiziţionate pentru militarii în termen din toate unităţile şi instituţiile Armatei Naţionale.

Acţiunea respectivă este realizată de Direcţia Inspecţie Generală (DIG), Centrul de medicină preventivă şi Direcţia logistică, la solicitarea prim-ministrului Pavel Filip, ca urmare a cazurilor depistate de anchetatorii anticorupție privind licitațiile trucate la mai multe instituții și furnizarea de către unii agenți economici a alimentelor alterate.

image-05 (1)

image-04

Inspectorii armatei verifică, în acest sens, calitatea produselor, termenul de valabilitate şi condiţiile de păstrare a acestora din depozitele alimentare, dar şi modul de preparare a hranei în cantinele ostăşeşti.

image-03

image-02

Verificările de astăzi au loc ca urmare a perchezițiilor în dosarul alimentelor alterate, livrate în grădinițe și școli. În cadrul investigațiilor s-a contatat că unul dintre agenții economici care asigura instituțiile de învățâmânt cu produse stricate, făcea livrări și pentru militarii din Armata Națională.

Screenshot_13

Screenshot_12

You may also like

Comments are closed.

By