20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Ana Ursachi se ascunde după un termen de prescripție inventat de ea. Ce spune legea

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Avocatul Ana Ursachi induce presa în eroare mințint și încercă să se ascundă după un termen de prescripție care nu are nimic cu dosarul de omor în care este implicată.

Aceasta susține că a trecut termenul de prescripție de 15 ani în cazul omorului în care a fost implicată, astfel dosarul nu poate fi reluat:
Poate să apară luna de pe cer, în momentul în care e trecut termenul de prescripție nu se poate face nimic. Sa ai tu toate probele de pe lume, nu se poate redeschide cazul! A trecut termenul de 15 ani.

Astfel, avocata încadrează omorul în grup săvârșit cu deosebită cruzime cu scopul de preluare a apartamentului victimei în categoria crimelor grave, ceea ce este greșit din punct de vedere al jurisprudenței. Or, asemenea omor poate fi încadrat în cel mai fericit pentru ea caz la categoria crimelor deosebit de grave sau, în mod normal la cea a crimelor excepțional de grave.

Screen Shot 2016-11-22 at 7.45.19 AM

Iată ce spune legea în privința prescripției, după care se ascunde Ana.

Articolul 60. Prescripția tragerii la răspundere penală
(1) Persoana se liberează de răspundere penală dacă din ziua săvîrșirii infracțiunii au expirat următoarele termene:
a) 2 ani de la săvîrșirea unei infracțiuni ușoare;
b) 5 ani de la săvîrșirea unei infracțiuni mai puțin grave;
c) 15 ani de la săvîrșirea unei infracțiuni grave;
d) 20 de ani de la săvîrșirea unei infracțiuni deosebit de grave;
e) 25 de ani de la săvîrșirea unei infracțiuni excepțional de grave.

Amintim că în seara zilei de ieri, oamenii legii au descins în locuința Anei Ursachi, în care se afla fiul acesteia și tatăl Constantin Ursachi, de unde au ridicat mai multe probe. Printre acestea, au declarat surse din cadrul anchetei, se numără interceptări audio, video a persoanelor publice din Republica Moldova: Politicieni, Procurori, Judecători și polițiști, colectate cu ajutorul concubinului său Anatol Stepuleac. Ursachi a confirmat că oamenii legii au ridicat un calculator, un laptop și două tablete.

Vă vom ține la curent cu desfășurarea cazului.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img