10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

(18+) DANSURI PE OSEMINTE. Asta-i pi**eț, domnilor, i-am spart!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Niciodată, dar niciodată, Jurnal TV nu își va cere scuze. Iar dacă o vor face, cei de la Jurnal nu vor fi sinceri.

În momentul în care realizau marea producție video se gândeau cât de tari/deștepți/ingenioși sunt. Când și-au văzut produsul finit, au exclamat probabil: asta-i pizdeț, domnilor, i-am spart!

Și-au adresat laude unul altuia felicitându-se cu un material reușit, iar acum vreți ca după toate astea să recunoască sincer că a fost o greșeală? Nu.

Chiar dacă cei doi pidari, dintre care cel mai lung e și cel mai prost (pentru că el e scenaristul), vor încerca să dreagă busuiocul adresând posibil (repet – PO-SI-BIL) niște scuze formale pompierilor, nu vor fi niște scuze sincere. Ei deja fusese lăudați de șeful cu vila pe Mallorca pentru acest dezastru televizat. Ei deja s-au simțit împliniți dând pe post o asemenea vomă.

După ce au contemplat reușita, să-i crezi că regretă e ca și cum l-ai crede pe unul care tocmai ți-a băgat conștient și din plăcere sadică un cuțit în burtă și rotindu-l în rană îți zice: scuze, frate!

Unde-s acum toți grantoezii (mâncătorii de granturi) din presa liberă și societatea civilă să ia atitudine? Dar nu o atitudine formală de rahat (așa cum mai fac ei când sunt prinși în situația să recunoască), printr-un e-mail trimis pe adresele redacțiilor și publicarea pe un site pe care nu-l citește nimeni, dar prin organizarea protestelor în fața cuibarului de ciori vopsite, prin blamarea acțiunilor acestor scursuri plătite din Frankfurt, de prietenii lui Filat!

Ah da… ei se ocupă de politică. Am uitat…

Ei au de blamat și de învățat meserie și etică profesională pe altcineva. Pe acei care le demonstrează zi de zi că șefii și stăpânii lor verzi sunt niște lepre, ca și ei. Iar ei sunt hrăniți din bani furați. Furați de la noi, de la popor, în capul căruia se cacă atât de mândru și împrăștiat colegii lor de la Jurnal.

Mai jos citiți apelul pompierilor din Republica Moldova, pe care, dacă îl vor difuza, cei de la Jurnal TRIST Media va zice că l-a scris Plahotniuc. Sau Barack Obama.

Noi pompierii și salvatorii din toată țara ne declarăm indignarea pentru faptul că decesul colegului nostru Eroul Ivan Nogailîc a fost transformat într-un subiect al unei emisiuni de satiră și umor. De asemenea, regretăm să constatăm că memoria unui adevărat erou post-mortem este dezonorată public la un post tv, în fața poporului pe care el l-a servit cu demnitate.

Din acest motiv facem un apel către dumneavoastră și către întreaga societate să luați atitudine alături de noi față de asemenea surse media din țară care, din diferite interese, au încercat să își bată joc de drama și suferințele familiei pompierului căzut la datorie, în urma incendiului petrecut în sectorul Ciocana din Chișinău. Noi considerăm că asemenea derapaje trebuie sancționate categoric, pentru că ele amenință însăși morala societății noastre.

Eroul Ivan Nogailîc a decedat salvând vieți umane, a decedat lăsând în urmă familia, mama, fratele, soția și cele două fetițe gemene de doar 3 ani. Noi am pierdut un coleg, un frate, un camarad. Iar jurnaliștii de la Jurnal Tv au pierdut simțul realității și bunul simț, au făcut o batjocură din suferința familiei lui Ion Nogailic

În emisiunea Ora de ras de la Jurnal Tv, spectatorii nu au văzut un show de divertisment, ci au urmărit cum două persoane, intitulate jurnaliști, murdăresc cu cinism suferința oamenilor, lacrimile oamenilor dragi care-l plâng pe Ivan, doar pentru a-și hrăni propiile obsesii. Aceștia au dat dovadă că nu mai au nimic sfânt, nici măcar decesul unui erou. Or, cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, astfel de lucruri sunt extrem de periculoase pentru o societate.

Noi suntem militari și datoria noastră este să salvăm vieți omenești, să ajutăm în clipe dificile, riscând cu viața noastră. Nu suntem niciodată siguri dacă ne vom întoarce teferi de la o chemare sau alta, dar mergem conștienți la acest pas, având familii dragi acasă. Nu dorim nimănui să treacă vreodată prin suferințele familiei Nogailîc, sau prin batjocura jurnaliștilor de la Jurnal Tv. De aceea, vă rugăm să vă solidarizați demersului nostru și să luați atitudine fermă.

autor: Gabriel Călin

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img