Un bărbat din Hâncești, reținut: A încercat să mituiască un polițist

mita_0

Un locuitor al raionului Hîncești este reținut pentru 72 de ore, după ce a încercat să mituiască un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Hînceşti. Suspectului i s-a organizat un flagrant pe 28 octombrie, în urma sesizării făcute de polițist căruia i-a propus mita.

Potrivit IGP, bărbatul ar fi blocat un drum din localitate limitînd accesul trecătorilor, acesta fiind cercetat contravențional în baza art. 225, alin. 2.

Pentru a ieși basma curată, acesta a încercat, în repetate rînduri, să-i dea mită polițistului. Pentru a contracara tentativa de corupție, polițistul a raportat cazul la Centrului Național Anticorupție.

Astfel, suspectul de 28 de ani, a fost reținut în timp ce remitea omului legii suma de 800 de lei.

Bănuitul a fost escortat la CNA pentru a fi audiat.

Amintim că mai mulți polițiști de patrulare au fost reținuți de Procuratura Anticorupție pentru că au luat mită de la șoferi. Ulterior, 10 conducători din cadrul INP au fost suspendați din funcții, prin ordinul șefului IGP.

Operațiunea de reținere a avut loc în incinta Inspectoratului Național de Patrulare al IGPal Ministerului Afacerilor Interne, acțiunile ilicite ale polițiștilor fiind documentate cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției.

You may also like

Comments are closed.

By