Trei spitale din capitală vor fi conectate la căldură

spital ignatenco

Trei instituții medicale din capitală vor fi conectate la căldură. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău de către Mihai Moldovanu, șeful Direcţiei sănătate. Potrivit lui, agentul termic va fi livrat pentru început în spitalele pentru copii.

„Azi dimineață am dat dispoziții pentru a fi conectate trei instituții medicale – Spitalul Clinic Municipal pentru Copii N1, Spitalul de Boli Contagioase și Spitalul de Copii „V.Ignatenco”. Unul dintre spitale, Spitalul de Boli Contagioase, are cazangerie autonomă, deja a fost conectat dimineață. Celelalte două urmează procedura, o zi-două. În celelalte spitale se verifică care este temperatura în saloane și vom lua decizii pe parcursul acestei săptămâni. Urmează să verificăm care este situația în Maternitatea N1 și Maternitatea N2 pentru ca să fie conectate”, a declarat Moldovanu.

Totodată, Moldovanu a menționat că din cauza temperaturilor scăzute în apartamente, școli și grădinițe, se atestă o creștere a numărului de viroze, în special la copii. Dacă săptămâna precedentă s-au înregistrat 200 de cazuri, săptămâna trecută au fost 251 de cazuri, 84 de copii fiind spitalizați.

În total, în municipiu sunt 51 de instituții medicale.

Blocurile locative urmează a fi conectate în dependență de evoluția vremii, mai exact dacă trei zile consecutiv temperatura medie a aerului nu va depăşi +8 grade Celsius.

Deocamdată, chișinăuienii nu au depus nicio cerere privind conectarea la agentul termic.

You may also like

Comments are closed.

By