Tabăra lui Năstase continuă s-o atace pe Maia Sandu: Au răscolit în trecutul ex-ministrului Educației

nastase4

Tabăra lui Andrei Năstase nu conteneşte să o atace pe Maia Sandu. Gruparea controlată de Victor Țopa, cu finul său de cununie Andrei Năstase pe post de lider al Platformei DA,  a trecut la o nouă etapă şi scoate scheletele din dulapul Maiei Sandu, cea cu care negociază acum desemnarea candidatului unic.

Marți portalul independent.md scrie că în procesul de achiziționare a camerelor de luat vederi la examenele de la Bacalaureat au fost depistate încălcări care au dus la pornirea unei cauze penale în 2013, pe timpul când ministru al Educației era Maia Sandu.

Mai mult, oamenii oligarhului Țopa şi-au unit eforturile în acest sens cu proruşii de la omg.md, condusă de extremistul Alexandr Petkov. „Potrivit unor documente publicate de către portalul Omega, în anul 2013 Ministerul Educației a desfășurat o licitație de achiziție a camerelor de luat vederi care urmau să fie instalate în sălile de BAC.

Această licitație a fost câștigată de către compania „Victiana”, care a primit peste 7,5 milioane de lei pentru achiziționarea camerelor de luat vederi. Totuși, compania care a câștigat licitația ar fi instalat camere mai ieftine decât își asumase inițial, fiind inițiată urmărirea penală pe acest caz.

Însă nu a fost clar ce s-a întâmplat până la urmă cu acest dosar, în presă neapărând informații despre finalitatea urmării penale”, a scris independent.md.

Portalul independent.md, condus de un lider DA, Alexandru Cozer, ține neapărat să amintească că în anul 2013 pentru prima dată au fost instalate camere de luat vederi la Bacalaureat, iar atunci în funcția de ministru al Educației se afla Maia Sandu.

Relațiile lui Andrei Năstase cu forțele proruse nu mai sunt o noutate, iar Alexandr Petkov a devenit o piesă importantă în protestele organizate de Platforma DA, făcând un tandem periculos alături de avocata Ana Ursachi la ultimul protest pe 27 august, Ursachi fiind considerată unul din oamenii apropiați şi loiali lui Țopa.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By