SURPRIZĂ pentru un deținut care tocmai își ispășise pedeapsa. La ieșirea din pușcărie, i-au pus din nou cătușele

Screenshot_12

Patru bărbați cu vîrste cuprinse între 22 și respectiv 45 de ani, membri ai unei grupări infracționale sînt suspectați de comercializarea substanțelor narcotice de tip heroină pe teritoriul țării, au fost arestați pentru 30 de zile. Recent, unul dintre ei, care era și capul grupului și-a ispășit pedeapsa, fiind condamnat la 8 ani privațiune de libertate pentru infracțiuni similare.

Membrii grupului au fost reținuți în ziua cînd organizatorul grupului de 45 de ani, care era deținut în locul de detenție, urma să fie eliberat pe motivul expirării termenului și executarea pedepsei anterior aplicate. Acesta a fost reținut în momentul în care a ieșit de pe teritoriul Penitenciarului, fiind arestat din nou, iar la moment se află în Penitenciarul nr.13 din municipiul Chișinău.

Ca urmare a unui complex de măsuri de investigație, angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că organizatorul grupului, condamnat pe infracțiuni similare, în timp ce își ispășea pedeapsa în Penitenciarul 4 din localitatea Cricova, mun. Chișinău își continua ”afacerea” din locul de detenție. Acesta, prin intermediul telefoanelor mobile transmitea indicațiile membrilor grupului și coordona activitatea acestora. Drogurile, în special heroina, erau aduse din Ucraina și transmise în municipiul Chișinău. La indicația liderului care se afla în detenție substanțele narcotice erau plasate în ascunzișuri cu acces limitat. Locația drogurilor ascunse era expediată prin mesaj, care ulterior, după transmiterea sumei de bani solicitate ajungea la cumpărători. Pentru un gram consumatorii achitau 2200 de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate droguri și anume heroină în valoare de aproximativ 50 000 de lei, cîntare electronice la scară mică, telefoane mobile, înscrisuri cu evidența cantităților de droguri comercializate și a sumelor de bani încasate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

You may also like

Comments are closed.

By