Stop fals! Sturza a indus din nou în eroare cetățenii. FMI anunță că NU a amânat acordul cu Republica Moldova

sturza

Fondul Monetar Internațional respinge afirmațiile făcute anterior de Ion Sturza. Fostul premier scria mai devreme pe rețeaua de socializare că Republica Moldova va rămâne fără finanțare externă în acest an, „circa 130 de milioane USD, respectiv, și cu o gaură în buget de trei miliarde de lei”.

FMI a venit cu un răspuns la postarea fostului premier și la solicitările mass-media, menționând că nu a fost amânat Acordul cu Republica Moldova.

“Pe data de 26 iulie, 2016 misiunea FMI a ajuns la un acord la nivel de personal cu autoritățile Republicii Moldova în privința unui program de reforme economice care poate fi susținută de FMI, pe un termen de 3 ani (vezi Comunicatul de presă nr. 16/365). Până în prezent, autoritățile Moldovei au progresat semnificativ în realizarea acțiunilor prioritare convenite. Implementarea tuturor acțiunilor prioritare este condiția necesară pentru ca Consiliul de directori executivi ai FMI să ia în considerare aprobarea programului de finanțare. Data ședinței Consiliului de directori executivi va fi anunțată după implementarea tuturor acțiunilor prioritare. Nu au avut loc nici un fel de amânări în această privință”, se spune în comunicatul FMI.

Ulterior, însuși Ion Sturza a recunoscut pe Facebook că a „forțat un pic, dând conotații politice”.

You may also like

Comments are closed.

By