Slusari confirmă că discuția care a ajuns în presă este cea mai inocentă parte a discuțiilor cu Năstase despre Maia.

COLAJ

În presă a fost publicată o înregistrare a discuției telefonice dintre liderul PPDA, Andrei Năstase și vice-președintele formațiunii Alexandru Slusari în care aceștia se arată nemulțumiți de faptul că americanii o susțin pe Maia Sandu și zicând despre ea că ar fi „candidatul lui Plahotniuc”. Autenticitatea discuţiei a fost confirmată pentru Deschide.MD de Alexandru Slusari.

„Încă o dată m-am convins că convorbirile mele telefonice sunt ascultate. A fost o perioadă complicată în cadrul procesului de negocieri cu Maia Sandu. Noi nu am ascuns niciodată acest lucru. Această convorbire a avut loc cu o lună înainte de a anunța candidatul unic, îmi pare că a fost în septembrie. Negocierile cu Maia au fost complicate. Noi am considerat că candidatul nostru este mai bun decât Maia Sandu. A fost o perioadă destul de emoțională. Nu ați auzit încă ce a fost în cadrul negocierilor. Cât de complicate au fost.

Pot confirma că nu vreau să particip în jocurile geopolitice, ne-am jucat în 2014 și la nimic bun n-am ajuns. La moment, una din condițiile noastre a fost să fie schimbat mesajul. El trebuie să fie îndreptat spre reformele interne, și nu spre geopolitică. Este poziția mea, trebuie să ne axăm pe lupta cu reformele, modernizarea ţării. Altul este că modernizarea poate fi făcută conform standartelor europene, dar nu cele kîrgîze.

Ce ține de „lucru la o mână” a Maiei Sandu cu Plahotniuc, sunt emoții. Au fost discuții emoționale, deloc ușoare în perioada tratativelor. Voi spune mai mult, au fost mai multe discuții, mai multe propuneri. În cadrul Consiliului, când abia am început să discutăm (candidatul unic – n.r.) 2/3 din membri n-au dorit să cedeze. A fost o decizie foarte complicată pentru un partid care este un adversar hotărât a lui Plahotniuc. Înregistrarea apărută este cea mai tăioasă parte a tratativelor. Nu văd nimic deosebit aici. Important este că am depășit aceste probleme și am mers mai departe”, ne-a declarat Alexandru Slusari.

Mai jos vă prezentăm interceptarea dintre cei doi, publicată de site-ul moldova24.info.

Năstase: Dar cel mai urât e știi ce, Sașa, marea problemă ? Că decizia e luată între bandiți. Bandiții de pe loc și bandiții … (nedeslușibil)

Slusari: Și noi pentru ce trebuie să participăm în jocul ăsta atunci? Hai să spunem lucrurilor pe nume și… ieșim cu capul sus din chestia asta.

Năstase: Vom spune lucrurilor pe nume și vom spune că noi ne pregătim pentru parlamentare. Iar la parlamentare noi vom merge în mod separat.

Slusari: Exact!

Năstase: Noi vom merge… Noi nu putem face parteneriate care nu se respectă. Și eu o să spun o dată lui Maia, da deamu public am să spun: „Maia, da tu nu-ți pare că lucrezi mână-n mână cu Plahotniuc?”

Slusari: Hai vorbim pe viu chestia asta.. Eu-s de acord cu tine…

Năstase: Vorbim pe viu, dar nu, nici așa…

Slusari: Nu, asta nu merge! Eu în jocurile astea geopolitice, cu Victoria Nuland, cu toate astea.. eu nu mă joc. Dacă americanii vor să aibă aicea, iată eu deschis deschis pentru Plahotniuc spun. Dacă vor să aibă aici antiamericanisul, ei vor primi antiamericanismul aici.

Năstase: Dap cum, ei o să-l primească pe Bin Laden aici. Ei o să-l aibă pe Bin Laden aici.

Slusari: Eu nu sunt gata, sunt de acord ca poporul meu să fie zdohnit aici de dragul unor idei năstrușnice în cabinetele care sunt de la realitatea care este la noi în țară. Trebuie de spus toate lucrurilor pe nume și cu capul sus mergem mai departe!

Portalul Moldova24 care a publicat înregistrarea, de asemenea a consultat un specialist din cadrul Ministerului de Interne care a declarat sub protecția anonimatului că, cel mai probabil, vocea a fost înregistrată de către unul dintre interlocutori direct în telefonul său mobil, or despre asta, spune specialistul, vorbesc mai multe detalii tehnice. Potrivit aceleiași surse, discuția a fost înregistrată recent, cu o zi sau două în urmă.

You may also like

Comments are closed.

By