Șacalii-Moraliști // Jurnalistul Gabriel Călin își acuză colegii de breaslă că acționează la comandă

images-cms-image-000009230

Jurnalistul portalului Today.md, Gabriel Călin, autorul mai multor filme de investigație despre averile ascunse, dar și „trecutul glorios” a fruntașilor partidului „DA”, dar și a finanțatorilor acestuia – interlopii Victor și Viorel Țopa, își acuză colegii de breaslă de faptul că aceștia acționează la comandă. Aceasta se întâmplă în contextul în care mai multe instituții de presă au publicat recent investigații despre averile și bunurile deținute de candidatul PPDA la funcția de președinte, Andrei Năstase.

„De mai bine de un an, zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună trâmbițez lucrurile pe care o parte din presă le scoate din sertar abia acum. Filme, articole, documente, pe toate le-au ignorat până în acest moment și m-au criticat pe la conferințele lor unde sorb din cafele și își îngroașă obrazul trecut de prima tinerețe cu biscuiți plătiți din granturile pentru democrație”, scrie Gabriel Călin.

Acesta spune că în contextul dificultăților de stabilire a unui candidat comun din partea opoziției, unele surse media, finanțate din granturi oferitde SUA au primit și îndeplinesc ordinul de denigrare a lui Năstase pentru ca Maia Sandu, despre care jurnalistul spune că este susținut de forțe de peste ocean, să fie aleasă drept candidatul opoziției. „Unul dintre ziarele care zice că stă de gardă în campanii e finanțat din granturi americane. Nici Maia nu e ocolită de oamenii de peste ocean. Cel mai probabil că anume ei au sugerat acestui ziar să se implice pe ultima sută de metri. De cine sunteți independenți, dragi jurnaliști?”, concluzionează Călin.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By