Presa lui Țopa n-a avut răbdare și a difuzat rezultatele BOP înainte de a fi prezentate

bop4

Situație de-a dreptul comică, joi, 20 octombrie, legată de prezentarea rezultatelor Barometrului Opiniei Publice. În timp ce autorii abia explicau datele tehnice ale sondajului, pe site-ul jurnal.md apăruse deja știrea cu datele exacte care arată că Igor Dodon și Maia Sandu sunt favoriți în al doilea tur de scrutin. Acest lucru a stârnit zâmbete pe rețelele de socializare, dar și întrebări de unde a luat Jurnal.md datele care au fost prezentate mai târziu decât ora la care a apărut știrea.

“La comanda cui a desenat Barbăroșie sondajul de azi?! Atunci când Barbăroșie abia spunea „bună ziua!”, Jurnal TV avea publicată deja știrea despre procentul care votează cu Maia Sandu”, scrie un internaut, care atașează și un screenshot în care se vede că jurnal.md a publicat știrea la ora 11.04, când abia începuse conferința de presă.  

14681596_1326073760770996_758272671754241579_n

În timp ce unii vorbesc despre “o scurgere de informații”, alții amintesc că directorul Institutului de Politici Publice (IPP), Arcadie Barbăroșie, un fost apropiat al ex-liderului PLDM, Vlad Filat, este apropiat acum de Platforma Demnitate și Adevăr, în spatele căreia stă oligarhul Victor Țopa, cel care deține trustul Jurnal, din care face parte și jurnal.md. De asemenea, soția lui Barbăroșie face parte din echipa Maiei Sandu, cu care s-a unit acum Andrei Năstase și Platforma DA pentru a avea mai multe șanse de a accede în turul doi la alegeri.

Portalul democracy.md, atrage atenția că printre membrii juriului care au lucrat la realizarea BOP este și un apropiat al lui Filat, editorialistul Victor Ciobanu, dar și unul din fondatorii Platformei DA, Igor Boțan.

Screenshot_10

Victor Ciobanu, un membru al juriului este editorialist la Ziarul Național, finanțat anterior de Vlad Filat din banii furați de la BEM. În prezent, Ziarul Național îl susține practic deschis pe Năstase. Un alt membru al juriului, Igor Boțan, a fost unul din fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr șo unul din cei mai mari critici ai actualei guvernări, la postul de televiziune TV7, care aparține lui Chiril Lucinschi, membru al PLDM, care  la rândul său, de asemenea ”s-a înfruptat” cu bani de la BEM”, a scris www.democracy.md.

You may also like

Comments are closed.

By