Premierul a cerut mobilizare maximă pentru depășirea consecinţelor ploilor abundente

ploi sud_0

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut mobilizare maximă pentru rezolvarea cât mai urgentă a consecinţelor ploilor abundente din seara zilei de ieri și de astăzi, ce au generat pagube materiale în mai multe localități ale țării. De asemenea, în ședința Cabinetului de miniștri, Pavel Filip a solicitat ca Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Afacerilor Interne să evalueze pagubele produse de ploi și să intervină pentru a soluționa probleme apărute.

”Rog Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Afacerilor Interne să monitorizeze în permanență situația și să fie într-o legătură permanentă cu administrația publică locală și să fiți pregătiți să ne reunim de urgență în caz dacă e nevoie. Am spus și am să repet, în cazuri de genul acesta grija noastră trebuie să fie securitatea oamenilor și a bunurlor lor”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în urma ploilor abundente, peste 80 de localități au rămas fără energie electrică, în raionul Ceadîr-Lunga a avut de suferit acoperișul a două case, iar în satul Rădenii Vechi din raionul Ungheni a fost afectat acoperișul unei grădinițe. De asemenea, din cauza vântului mai mulți arbori au căzut, în special pe traseul spre orașul Cahul.

You may also like

Comments are closed.

By