Ploaia și vântul fac prăpăd: Arbori doborâți, acoperișuri smulse și localități fără curent

Screenshot_3

Potrivit datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în urma ploii cu vînt puternic, au fost înregistrate mai multe consecințe.

În satele Borceag, Cucoara și Tătărești din raionul Cahul au fost doborîți mai mulți arbori. Și în orașul Cahul în urma rafalelor puternice au fost doborîți doi copaci care au deteriorat parțial două automobile. Nici o persoană nu a avut de suferit.

Arbori doborîți mai sînt înregistrați și pe traseu în apropiere de orașul Comrat, dar și pe traseul Ceadîr-Lunga- Tomai.

Pompierii din sudul țării au fost alertați pentru a interveni la școala primară „A.Donici” din Cahul, unde șuvoaiele de apă inundau curtea instituției. Salvatorii au curățat canalele de evacuare a apei și au redirecționat șuvoaiele. La fel, curțile cîtorva gospodării din satele Manta și Colibași, s-au umplut cu apă.

În alte cîteva gospodării din orașul Ceadîr-Lunga, au fost distruse acoperișurile, fiind smulsă țigla metalică.

Tot în urma ploii cu vînt, potrivit datelor operative, oferite de către Red Union Fenosa din RM, către orele 12:00, au fost raportate deconectări parțiale în 95 localități din 12 raioane: Cantemir (24 sate), Hîncești (16 sate), Nisporeni(13 sate), Leova (12 sate), UTA Găgăuzia (9 sate), Ialoveni (7 sate), Taraclia (5 sate), Cahul (4 sate), Cimișlia (3 sate), Căușeni (2 sate), Călărași(1 localitate), și mun. Chișinău (1 localitate). Echipele specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor la energia electrică.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale monitorizează în continuare situația și îndeamnă cetățenii să solicite salvatorii la numărul de telefon 901 în cazul n care au nevoie de ajutor și să asculte de indicațiile autorităților.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Codul Portocaliu de precipitații se menține până joi, 13 octombrie, ora 6:00. Astăzi vor cădea ploi foarte puternice (50 l/mp/12 h). La fel, se prevăd intensificări ale vântului nord-estic în rafale de pînă la 15-20 m/s.

You may also like

Comments are closed.

By