PD solicită CEC-ului să publice lista candidaților care au strâns semnături de la morți

cec

Partidul Democrat solicită Comisiei Electorale Centrale să facă publice rezultatele verificării tuturor listelor de subscripție pentru toți candidații admiși în competiția prezidențială. O cerere în acest sens a fost depusă astăzi dimineață de către Vadim Moțarschi, reprezentantul PD în CEC.

Potrivit democraților, opinia publică trebuie să știe dacă există partide sau candidați independenți care au strâns semnături ale unor cetățeni decedați.

„Verificările făcute de CEC identifică orice astfel de semnături, deci cerem ca statisticile să fie puse la dispoziția publicului.

PDM condamnă categoric folosirea „sufletelor moarte” pentru umflarea numărului de semnături de pe listele de subscripție. Este total nedemn pentru orice concurent electoral să recurgă la asemenea practici, iar candidații care au strâns semnături în acest fel trebuie să iasă urgent în fața cetățenilor și să prezinte scuze.

Menționăm că PDM a cerut din proprie inițiativă verificarea de către CEC a semnăturilor pe listele de subscripție, iar această verificare confirmă că nu există persoane decedate pe listele noastre.

Dorim ca alegerile prezidențiale să se deruleze corect și facem de aceea un apel ca procesul electoral în toate etapele lui să beneficieze de atenție maximă din partea observatorilor independenți, a tuturor ONG-urilor interesate de calitatea democrației din R. Moldova”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

You may also like

Comments are closed.

By