7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Pastile Ecstasy în valoare de 80 mii de lei, găsite în portbagajul unui automobil

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un bărbat de 27 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope de tip extasy în proporții deosebit de mari pe teritoriul țării, a fost reținut.

Timp de o lună, angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura sectorului Ciocana au documentat activitatea bărbatului. Acesta, introducerea prin contrabandă din Olanda pe teritoriul Republicii Moldova, substanțele narcotice, fiind tăinuite în timpul controlului vamal, ulterior fiind comercializate intermediarilor și consumatorilor.

De asemenea, ofițerii de investigații au efectuat o achiziție de control fiind procurate de la suspect 20 de pastile extasy, acțiune prin care a fost probată realizarea drogurilor de către acesta.

În urma măsurilor de investigații întreprinse în municipiul Chișinău, suspectul a fost reținut în timp ce se afla la volanul unui automobil.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobil, au fost depistate, ridicate și sigilate 304 de pastile extasy, ascunse în interiorul unui borcan plasat în portbagajul automobilului. Totodată, asupra persoanei reținute a fost depistată și o legitimație de colaborator al Poliției, falsificată, care era utilizată de multe ori în scopul camuflării activității criminale ale acestuia.

Valoarea estimativă a drogurilor sechestrate este de 80 000 de lei. O pastilă extasy din categoria celor depistate este comercializată la prețul de 250 de lei.

Persoana reținută își recunoaște vina, conlucrează cu organul de urmărire penală, fiindu-i aplicată măsura preventivă sub forma de arest la domiciliu. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Acest tip de drog este în special consumat în rîndul tinerilor fiind răspîndite prin cluburile de noapte și locurile de agrement.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img