Negocierile continuă? Maia Sandu, ciuruită la canalul lui Țopa

maia sandu

Platforma Demnitate și Adevăr începe să tatoneze terenul pentru a o învinovăți pe Maia Sandu și partidul pe care îl conduce de un eventual eșec al desemnării candidatului unic. Cel puțin o astfel de concluzie se impune după ultima emisiune “Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, apropiat, după cum se cunoaște, de nașul de cununie al liderului DA, Andrei Năstase, oligarhul Victor Țopa.

În cadrul emisiunii difuzate ieri seara, unul din liderii DA, Alex Cozer a preîntâmpinat că “nu mai poate să tacă” și a făcut mai multe declarații și constatări din care ar reieși că Andrei Năstase este cel constructiv și era gata să se retragă, iar Maia Sandu ar trebui să “coboare cu picioarele de pământ”.

Alex Cozer o critică pe Maia Sandu pentru decizia de a aștepta rezultatele celui de-al doilea sondaj, care potrivit lui ar putea fi prezentat pe 17 octombrie. “Eu nu pot să înțeleg cum poți să aștepți până la 17 octombrie, pentru că mai devreme de 17 octombrie datele sondajului nu vor fi prezentate. Este absolut clar că și acele date vor fi în marja de eroare. Pentru că nu pot să fie schimbări atât de bruște într-un timp atât de scurt. În aceste condiții era absolut clar că trebuia ca cineva să se retragă. Disponibilitatea a fost de a se retrage dintr-o anumită parte, însă nu a existat disponibilitate în cealaltă parte de a se crea acest staff comun și de a se face un tandem inclusiv după aceste alegeri prezidențiale”, a declarat Cozer în cadrul emisiunii.

El sugerează că Maia Sandu face o crimă și ar trebui să-și asume răspunderea în caz de eșec. “Ceea ce se face acum este o mare gafă. Eu m-aș hazarda să spun chiar o crimă. Este o lipsă de seriozitate și cineva va trebui să-și asume înfrângerea în aceste alegeri pentru că am impresia că că acolo mergem”.

De asemenea, Cozer se arată nemulțumit că Maia Sandu nu a profitat de luna septembrie pentru a-și promova partidul, iar acum, în campania electorală, din cauza PAS, nici Platforma DA nu poate face nimic. “Dacă unii candidați nu coboară cu picioarele pe pământ. Pentru că eu, iarăși, văd că există un anumit partid care s-a implicat mai mult în campania de colectare de semnături, întâlniri în teritoriu. Trebuie să spun, am tăcut până acum. Andrei Năstase în sondajele din luna august era mult sub Maia Sandu. El a reușit să crească datorită mobilizării destul de bune din luna septembrie, a colectării semnăturilor. În fiecare raion s-au făcut corturi în care cetățenii au fost informați. Ceva campanie s-a făcut. (…) În momentul în care tu nu faci campanie electorală, nu te-ai folosit de luna septembrie deloc, absolut deloc, este această cădere și ai luna octombrie. Și ai luna octombrie, ai 30 de zile de campanie și le irosește pe sondaje. Și le irosește pe sondaje. Și le irosește și Platforma DA, pentru că Platforma nu poate nici ea sa-și facă o strategie de campanie în condițiile în care nu știe ce se întâmplă”, a spus Cozer.

Moderatorul emisiunii, Val Butnaru, a pus cruce pe candidatul unic, subliniind că din experiența pe care o are “nimic bun nu poate să iasă dintr-o coaliție între două formațiuni democratice pro-europene”.

You may also like

Comments are closed.

By