MOMENTUL reținerii celor 28 de polițiști // VIDEO

Screenshot_3

Operațiunea de reținere a celor 28 de polițiști a avut loc, ieri, în incinta Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia au fost adunați într-o ședință de lucru în cadrul căreia au fost premiați polițiștii exemplari, dar și inspectorii de patrulare corupți.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit adresările șoferilor de la care se estorcau bani.

Potrivit materialelor acumulate în cursul urmăririi penale, inspectorii de patrulare ar fi extorcat și primit de la conducătorii auto sume cuprinse între 100 de lei și 1000 dolari pentru neîntocmirea proceselor verbale pentru comiterea contravențiilor (conducerea mașinii în stare de ebrietate alcoolică, depășirea vitezei regulamentare, geamuri fumurii, necuplarea centurii de siguranță, trecerea la culoarea roșie a semaforului, încălcări în domeniul transportului de pasageri etc).

Poliștii au fost filmați în momentul coruperii șoferilor:

Urmărirea penală continuă pentru identificarea tuturor polițiștilor implicați în acțiuni ilegale și tragerea lor la răspundere penală.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By