#MAIATENT LA MINCIUNELE

img_2265171_thumbs_640x480_3749791

Candidatul la prezidențiale din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a fost prinsă din nou cu minciuna. În timpul unei runde de dezbateri electorale la Pro TV, Maia Sandu a declarat că a aflat despre miliardul furat după alegerile din 30 noiembrie 2014 și că ea nu a fost implicată în luarea deciziilor de către Guvern care au dus la jaful secolului. Socialistul Ion Ceban a postat pe Facebook un filmuleț prin care demonstrează că Maia Sandu a mințit telespectatorii și că liderul PAS a votat pentru deciziile legate de furt.

„Maia Sandu aceasta este a II minciună (de fapt sînt 3 în una) gravă. Pe care le-ați spus la ProTV. Dăm detalii. N-ați știut de furt? Fals. Despre miliarde ați aflat după alegeri? Fals. Ați știut, ați tăcut ca și restul membrilor cabinetului în timp ce oamenii protestau zilnic. Da. Pe final de ce ați votat o hotărîre secretă? De ce nu ați ieșit public să spuneți despre jaf?”, a scris Ceban pe rețeaua de socializare.

”În realitate însă, Guvernul a decis acordarea unui împrumut de aproximativ 9,5 miliarde de lei sistemului bancar din cauza furturilor de miliarde la 13 noiembrie 2014, adică mai devreme cu 17 zile decât data alegerilor. În filmuleț este prezentată și hotărârea de guvern, datată. Este clar că atunci s-a discutat problema și Maia Sandu care în 2014 îndemna alegătorii să voteze PLDM condus de Vlad Filat, cel, care se pare a fost principalul beneficiar al furtului, nu putea să nu cunoască ce s-a întâmplat. Dar a ascuns această informație de alegători, ba chiar a acceptat din partea lui Filat un nou mandat de ministru, apoi a candidat la funcția de premier, fiind propusă de același Filat, iar acum îndeamnă alegătorii să o voteze ”pentru că eu spre deosebire de alții nu am furat niciodată nici un bănuț”, notează politics.md.

foto: inprofunzime.md

 

You may also like

Comments are closed.

By