Maia Sandu inconsecventă: Şi-a schimbat poziția de trei ori referitor la datoria publică

maia sandu8

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu este din nou inconsecventă. Aceasta a reușit să-și schimbe de trei ori poziția în privința transformării creditului de urgență acordat sistemului bancar în datorie publică în decurs de doar câteva zile.

Maia Sandu a fost printre primii politicieni care a folosit această decizie pentru a-și face capital politic. Inițial, ea a criticat decizia, asta chiar dacă ea însăși a votat acordarea creditului de  urgență și era prevăzut din start că acești bani vor fi întorși din buget.

Apoi, văzând că nu are argumente, în cadrul unui interviu pentru Agora ea a fost nevoită să recunoască faptul că hotărârea respectivă a fost corectă. „Da, eu cred că Guvernul trebuia să compenseze aceste depozite, dar mai târziu să investigheze și să pedepsească vinovații”, declara Maia Sandu.

Ca doar peste două zile, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova, ea să-și revadă poziția spunând că nu susține poziția Guvernului și că FMI n-ar fi condiționat semnarea acordului cu luarea acestei decizii.

Liderul PPEM Iurie Leancă însă a contrazis-o. El a menționat că a participat la întrevederea dintre reprezentanții FMI cu membrii Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, unde s-a spus foarte clar că dacă se dorește un acord, atunci trebuie luată anume această decizie. În cadrul aceleași emisiuni, Iurie Leancă i-a sugerat fostei sale colege de partid să fie consecventă și să nu se transforme într-un „politician tipic moldovenesc”.

Sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By