Interviul lui Andrian Candu făcut la finalul vizitei în SUA, preluat de publicații prestigioase din Occident

candu

Pe finalul vizitei sale oficiale pe care a întreprins-o în SUA, speakerul Andrian Candu a oferit un interviu agenției Associated Press în care a vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova în preajma alegerilor prezidențiale, și anume imixtiunea Rusiei în politica sa internă. Acest interviu a fost preluat de o serie de publicații prestigioase din Occident, printre care New York Times, Washington Post, ABC, NBC, FOX, dar și cotidianul britanic Daily Mail și radio Vocea Americii.

”Rușii finanțează partide și lideri politici, precum și susțin protestele antiguvernamentale. Liderii din Moldova de asemenea suspectează Rusia de manipularea mass-media și de propagandă”, a declarat Candu.

„Încerc să fiu pozitiv și optimist, însă există factori externi care prezintă un pericol pentru noi”, a adăugat acesta.

Candu a declarat că Moldova a avut deja „provocări din partea Rusiei și a forțelor (ei) militare”, referindu-se la manevrele militare pe care Rusia le-a întreprins în ultimele luni împreună cu trupele separatiste din republica separatistă transnistreană.

În contextul în care liderul PSRM, Igor Dodon, candidatul susținut de Rusia în mod deschis, este lider în sondajele de opinie, Candu este de părere că Guvernul pro-european trebuie să redobândească încrederea oamenilor după dispariția unui miliard de dolari din trei bănci ale țării chiar înaintea alegerilor parlamentare din 2014, fapt ce a provocat luni de proteste și instabilitate politică.

Moldova, declară Candu, are nevoie de „stabilitate, indiferent de rezultatele alegerilor, inclusiv pentru a minimiza influența exercitată de așa-zișii prieteni”.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By