Guvernul sporeşte accesul populației la medicamente calitative şi la preţuri rezonabile

medicamente

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări și completări la Hotărârea Guvernului nr.348 din 2014, care au menirea să sporească accesul populației la medicamente calitative și la prețuri rezonabile. Potrivit Prim-ministrului Pavel Filip, unul din obiectivele Planului de acțiuni pe care Guvernul l-a semnat în martie curent se referă la sporirea accesului pe piaţă a medicamentelor şi dispozitivelor medicale calitative, sigure şi accesibile, prin crearea unor condiţii favorabile agenților economici, inclusiv prin diminuarea tarifelor achitate pentru serviciile prestate de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Premierul a menționat că în această perioadă a fost stabilită deja o procedura simplificată de autorizare/reautorizare pentru medicamentele înregistrate în spaţiul economic european sau Elveţia, SUA, Canada, Japonia, Australia. În aceste cazuri, tarifele vor fi cu 25% mai mici decât cele anterioare.

Același lucru se întâmplă și în cazul dispozitivelor medicale. Tarifele pentru înregistrarea şi reînregistrarea dispozitivelor medicale vor fi diminuate la fel cu 25%.

You may also like

Comments are closed.

By