FLASH // Candidatul PD, Marian Lupu se retrage din cursa electorală

lupu

Candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, Marian Lupu a anunțat cu puțin timp în urmă că se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului PAS, Maia Sandu. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă la care a fost prezent și Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lor, decizia este una bine gândită și calculată.

„Având în vedere obiectivul declarat de la începutul campaniei electorale ca RM să fie condusă de un candidat pro-european, împreună cu colegii am luat decizia de a mă retrage din cursa electorală. Este o retragere tactică, bazată pe responsabilitate politică, pe analize sociologice și are la bază un obiectiv important, acela de a sprijini prin această decizie strategică ajungerea în funcție de președinte a unui om care va continua proiectul european comun. Mesajul pe care-l transmit electoratului PD este să sprijine candidatul pro-european, cu șanse, rămas în cursă, cel cu șanse reale de a-l învinge pe candidatul socialist în turul doi de alegeri”, a declarat Marian Lupu.

„Decizia este una calculată, logică și reiese din interesul major al țării. Prin această decizie ne dorim să consolidăm vectorul european al țării și să facem ireversibilă modernizarea țării”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

You may also like

Comments are closed.

By