Dramă în tabăra lui Andrei Năstase ! Analiștii de curte îl victimizează și spun că s-a retras forțat

Jurnal

Deși îl face erou pe Andrei Năstase că s-a retras în favoarea Maiei Sandu, holdingul de presă al oligarhului Victor Țopa aruncă pietre și susține că „Andrei Năstase a meritat mai mult decât oricare alt candidat să meargă în această cursă”. Mai mult, de exemplu, Jurnal.md, accentuează că decizia lui Năstase a fost una forțată, deși chiar însuși Năstase susținea joi la 2 posturi TV că nu a fost influențat de nimeni și că a luat o decizie în interes național.
Jurnal TV, care în tandem cu alte surse media afiliate oligarhului Victor Țopa a tot promovat că Năstase este cel mai bun candidat unic al opoziției de dreapta, „prelucrează” acum ideea că retragerea liderului PPDA de la prezidenţiale este un gest extraordinar, dar Andrei Năstase a meritat mai mult decât oricare alt candidat să meargă în această cursă.

„Surogatele” Platformei DA, termen folosit de specialiștii în politologie, au început a-l victimiza pe Andrei Năstase. De exemplu, Ion Terguță, citat de jurnal.md, susține că decizia de retragere a lui Andrei Năstase a fost una forțată, iar analistul politic Victor Ciobanu concluzionează că dacă continua Platforma DA cu Năstase în faţă, ei erau să fie în ascensiune. Se observă o supărare dar și totodată se confirmă că Năstase a fost impus de cineva să se retragă. Reamintim că în presă au apărut dezvăluiri că Andrei Năstase se va retrage până la sfârșitul acestei săptămâni, impus de forțe externe, inclusiv din Europa, din cauza relațiilor sale cu oligarhii Victor și Viorel Țopa.

Politologul Octavian Țâcu este și mai tranșant. Un aliat al Platformei DA, istoricul Țâcu nu înţelege decizia lui Năstase, care potrivit lui merita ca nimeni altul să meargă la prezidenţiale. „Cum credeţi că, într-o perioadă atât de scurtă, se va realiza un mariaj pentru un electorat care nu este din multe puncte de vedere compatibil?”, s-a întrebat Țâcu. „Pentru mine este foarte complicat acum să înţeleg raţionamentele Maiei şi ale lui Andrei care, trebuie să recunoaştem, a meritat mai mult decât oricare alt candidat ca să meargă în această cursă şi s-a privat de foarte multe avantaje pe viitor care vor urma şi în eventualitatea unui tur doi şi a unui câştig a candidatului puterii”, a punctat Octavian Ţîcu, citat de Jurnal.md.

Reamintim că Andrei Năstase a declarat clar că se retrage în favoarea Maiei Sandu, după ce anterior și Maia Sandu a confirmat că este candidatul unic la PAS-PLDM-PPDA la alegerile prezidențiale a opoziției de dreapta. Această decizie a stârnit nemulțumire în rândul susținătorilor lui Andrei Năstase, care i-au cerut să nu cedeze.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By