Dodon: Dacă Năstase va ceda, înseamnă că Plahotniuc, prin americani și Maia Sandu, l-a trimis în knockout

dodon5

Președintele socialiștilor, Igor Dodon, consideră nedrept ca liderul DA, Andrei Năstase să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Dodon spune că Năstase a protestat pe frig și ploaie și nu ar trebui să cedeze în fața Maiei Sandu, o carieristă “care a slujit în toate guvernele din 2008 pînă în 2015”, potrivit lui Dodon.

„Dacă va fi și turul II, aș prefera să ies în confruntare cu Andrei Năstase. Așa e bine pentru cetățeni, să poată să aleagă dintre doi lideri ai opoziției, care au luptat împotriva guvernării oligarhice, uneori umăr la umăr au protestat pe frig și ploaie. Chiar dacă am avut și avem viziuni ideologice diferite, îl consider pe Andrei drept partener de luptă anti-oligarhică.

Andrei Năstase merită să candideze și să reprezinte dreapta politică. Mai ales că este al doilea candidat ca raiting. Și are în spate zeci și zeci de mii de oameni reali, care au obținut prin efort dreptul de a-și înainta propriul candidat”, a scris pe Facebook Igor Dodon.

Este o mare nedreptate și va fi un mare neadevăr dacă el va fi forțat, „democratic”, să cedeze în fața unei carieriste, care a slujit în toate guvernele din 2008 pînă în 2015, consideră Dodon. El amintește că în timp ce Năstase protesta, Maia Sandu își admira unghiile la ședințele de Guvern.

Totodată, liderul PSRM este de părere că retragerea lui Năstase va fi o victorie a lui Vlad Plahotniuc și a americanilor. “Dacă Năstase va ceda, înseamnă că Plahotniuc, prin americani, prin Maia Sandu, l-a trimis în knockout și pe Andrei, și întreaga platformă DA, cu toți adepții ei. Și asta va fi o mare pierdere pentru cauza noastră comună”, a mai scris Dodon.

Acesta mai adaugă că este curios să vadă cum adepții PDA vor accepta să voteze pentru “o membră a Guvernelor oligarhice și hoațe Filat – Leancă – Gaburici”.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By