Din cauza lobby-știlor plătiți de Năstase în SUA ca să discrediteze R.Moldova, țara noastră ar putea rămâne fără bani de la FMI

sturza

În cazul în care Republica Moldova nu va semna un acord cu FMI, consecințele vor fi dezastruoase, avertizează fostul premier Ion Sturza. Iar Republica Moldova riscă să nu semneze din cauza presiunilor lansate de Andrei Năstase și Maia Sandu, care i-au cerut în mai multe rânduri organizației acest lucru, ba mai mult, au fost implicați și congresmani americani în această acțiune.

Ion Sturza scrie pe contul său de facebook că FMI nu a examinat miercuri semnarea acordului cu Republica Moldova, iar amânarea este cauzată și de acțiunile de lobby ale unor politicieni.

Amintim că miercuri chiar Andrei Năstase s-a lăudat cu o solicitare depusă la FMI de doi congresmani americani, unul destul de controversat, despre care s-a scris că a primit bani și de la Veaceslav Platon, iar negociatorul a fost însuși Năstase. De asemenea, anterior și Maia Sandu i-a solicitat Fondului să nu semneze acordul cu Republica Moldova.

Dacă Republica Moldova nu va primi bani de la FMI, consecințele vor fi pur și simplu dezastruoase, iar cei care vor avea de suferit vor fi cetățenii, nu guvernul.

„Republica Moldova rămâne fără finanțare externă în anul curent, e vorba de circa 130 de milioane USD, respectiv, și cu o gaură în buget de trei miliarde de lei.

E o sumă uriașă, imposibil de acoperit din resurse interne, împrumuturi bancare. Pensii, salarii, investiții. Incertă este și finanțarea în următorii ani”, a comentat Ion Sturza.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By