CUTREMUR puternic în Italia în această dimineață // UPDATE

cutremur6

UPDATE // Zeci de persoane au fost rănite în urma cutremurului de 6,5 grade produs duminică dimineaţă în centrul Italiei, anunţă surse citate de ziarul La Repubblica.

UPDATE // Circulația metroului din Roma este suspendată pentru verificări.

UPDATE // După aproape două ore de la primul cutremur de astăzi, evaluarea este de 6,5 grade.

Screenshot_6

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a lovit centrul Italiei în această dimineață. Cutremurul a fost localizat la 68 de kilometri sud-est de Perugia și a avut loc a 108 kilometri adâncime.

Nu există deocamdată vești despre pierderi de vieți omenești sau pagube materiale, scrie realitatea.net.

Încă o replică de 4,1 a avut loc la ora 09.12 minute, potrivit Publika.md.

Screenshot_4

Epicentrul a fost lângă orașul Norcia, unde catedrala s-a prăbușit. Au fost patru replici, una de 6.1, alta de 4,9, alte două mai mici. Este afectată și regiunea Marche. Localitatea Ussita, e la pământ, nu mai există. O altă localitate afectată la cutremurul precedent, Castelangelo, scrie romanialibera.ro.

La Ussita, una dintre localităţile cel mai mult afectate de seismul din 26 octombrie este „dezastru”, potrivit autorităţilor locale. „S-a prăbuşit tot, se văd coloane de fum, este un dezastru!”, a spus un bărbat care dormea în maşină. „Am văzut iadul!”, a completat acesta, potrivit romaniatv.net.

La Norcia, localitatea cea mai apropiată de epicentru, s-au prăbuşit basilica San Benedetto şi catedrala Santa Maria, potrivit TG24.com.

Cutremurul s-a simțit și la Roma, la Napoli. Cutremurul s-a resimțit și în Macedonia și Bosnia-Hețegovina.

You may also like

Comments are closed.

By