Coordonatorii opoziției de dreapta „au pus cruce” și pe Andrei Năstase, și pe Maia Sandu

nastase maia sandu.jpg6.jpg

Prin înlăturarea lui Andrei Năstase de pe scena cursei prezidențiale, coordonatorii opoziției de dreapta din Moldova au „lichidat” ambii candidați la funcția de președinte, lipsindu-i astfel de șanse reale de accede în turul 2.  Astfel, opoziția de dreapta are șanse foarte mari să dispară de pe scena politică, notează un editorial publicat de Komsomolskaya Pravda.

Drept cea mai radicală soluție ei au ales excluderea lui Andrei Năstase din cursa pentru fotoliul Președintelui, chiar dacă acesta declară formal despre faptul că este „absolut independent din punct de vedere politic” și că nimeni nu-i poate influența deciziile. Coordonatorii au crezut că „înlăturându-l” pe Năstase, determinându-l să-și însceneze autosacrificarea, aceștia vor putea să atragă imediat electoratul lui Năstase de partea ex-ministrului Educației, care încă săptămâna trecută se bucura de o popularitate mai mare, decât liderul DA. Însă totul a ieșit exact invers”, notează autorul editorialului.

Acesta se referă la datele unui sondaj publicat recent, care arată că Năstase candidatul opoziției are mai multe șanse de a accede în turul 2.

„Dacă Maia Sandu nu va trece în turul doi – ceea ce, conform sondajelor, chiar e posibil să se întâmple – cariera sa politică va lua sfârșit subit, la fel ca și cea a lui Andrei Năstase.

Asta pentru că susținătorii lui Nătase nu au nici un motiv argumentat să voteze pentru Sandu, din cauza căreia a fost sacrificat liderul lor. Iar electoratul lui Sandu ar trebui să mai privească și în viitor, întrucât ex-ministrul Educației la fel riscă să ajungă „mielul” sacrificat”, concluzionează autorul editorialului.

sursa: today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By