Congresmani americani, plătiți de Năstase: Au cerut FMI să nu-i acorde R. Moldova creditul financiar

nastase3

Liderul Partidului Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, finul oligarhului fugar Țopa, le-a plătit unor congresmani americani să-i ceară Fondului Monetar Internațional să nu-i acorde creditul financiar Republicii Moldova. Aceasta înseamnă că și alte instituții financiare internaționale să stopeze finanțarea țării, ceea ce va duce la faptul că profesorii, medicii, pensionarii să rămână fără salarii și pensii, scrie politics.md

Chiar Năstase se laudă cu ”isprava” menționând că doi congresmani americani – David Schweikert şi Randy Weber –
s-au adresat Fondului Monetar Internațional să nu semneze acordul cu Republica Moldova.

Este de menționat că Randy Weber este senatorul american care a înregistrat o așa-numită rezoluție în Congresul american, care așa și nici măcar nu a fost examinată, dar asupra căreia au făcut mare tam-tam electoral Năstase și mass-media controlată de nașul său.

Presa însă a scris că Weber, un congresman foarte controversat, ”a împins” Rezoluția în Congres după ce a primit un milion de dolari de la Veaceslav Platon prin intermediul companiei de lobby Frontiera Solutions la ale cărei servicii a apelat, fapt recunoscut chiar de Palton. ”Tranzacția” a fost negociată de însuși Năstase în timpul vizitei sale în SUA. Or, rezoluția a ajuns în Congres la scurt timp după aceasta.

Potrivit unor surse, cam la fel s-a întâmplat și cu așa-zisa solicitare a congresmanilor la adresa FMI.

Cel mai grav este că Andrei Năstase extinde lupta politică dusă de nașul său peste hotarele țării, iar din asta au de suferit doar cetățenii Republicii Moldova, care rioscă să rămână fără salarii și pensii și izolați din exterior.

You may also like

Comments are closed.

By