Comedia candidatului unic continuă! Năstase îi face ultima ofertă Maiei Sandu! El președinte și ea premier

nastase
Ping-pong între Maia Sandu și Andrei Năstase. Ultimul vine cu un ultimatum pentru președinta PAS ca până joi la ora 14.00 să răspundă la oferta Platformei DA: Năstase candidat unic la alegerile prezidențiale, iar Maia Sandu prim-ministru. O declarație în acest sens a fost emisă de Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” cu puțin timp în urmă. Reamintim că și Biroul Permanent al PAS, la fel, a emis o declarație, marți după masă, potrivit căreia, dacă în cel de-al doilea sondaj Maia Sandu va avea rezultate mai mici decât Andrei Năstase, ea este gata să se retragă.
Declarația Platformei DA încearcă să o facă vinovată pe Maia Sandu de situația în care au ajuns negocierile privind desemnarea candidatului unic.
„Ne-am asumat în fața cetățenilor acest lucru și ne vom respecta angajamentul, chiar dacă mecanisme importante de identificare a candidatului la funcția de președinte cu cele mai mari șanse și capacități de a câștiga alegerile prezidențiale, sugerate de experți naționali și internaționali, nu au fost acceptate de partenerii de dialog, iar în consecință decizia a fost îndelung amânată”, se arată în comunicatul formațiunii.
„Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spaţiul public, cât şi în cadrul discuţiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forţelor democratice şi anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidenţiale, cât şi cele parlamentare anticipate, şi anume desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie, Partidului „Acţiune şi Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcţia de Prim-Ministru. Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, aşteptăm reacţia partenerilor noştri până la 13 octombrie, orele 14.00”, se arată în comunicatul PPDA, citat de jurnal.md
Reamintim că în ultima perioadă Maia Sandu a fost atacată subtil de mass-media loială Platformei DA și a lui Andrei Năstase, controlată după cum se cunoaște de oligarhul Victor Țopa.

You may also like

Comments are closed.

By