Blocurile locative din capitală, conectate de astăzi la CĂLDURĂ

termoelectrica

Termoelectrica S.A. a început furnizarea energiei termice pentru încălzire către consumatorii din întreg municipiul Chişinău. Astfel, blocurile locative din capitală vor fi conectate la căldură, începând de astăzi, 12 octombrie. Decizia vine în contextul în care temperaturile medii au ajuns sub 8 grade Celsius.

Potrivit Termoelectrica, blocurile de locuinţă conectate la sistemul centralizat de încălzire, care dispun de permis de conectare, pot beneficia oricând de căldură, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

Amintim că ieri, Primăria municipiului Chişinău anunţa că începând cu data de 12 octombrie se începe sezonul de încălzire pentru obiectivele din sfera învăţământului (grădiniţe, şcoli, gimnazii, licee şi şcolile-internat) şi cele medicale (spitale).

Sezonul de încălzire a fost deschis pe 30 septembrie, atunci când mai multe persoane juridice au solicitat livrarea căldurii. Luni, 10 octombrie, au fost înaintate primele solicitări de conectare şi din partea administratorilor instituţiilor publice medicale – spitalul de Copii Nr. 1 şi spitalul V. Ignatenco.

Procedura de conectare la căldură durează maxim 3 ore. Pentru aceasta gestionarul clădirii trebuie să se asigure că au fost îndeplinite toate lucrările de pregătire a sistemului interior. Ulterior, acesta se va adresa cu pașaportul tehnic la sediul teritorial al întreprinderii, în funcţie de sector. Specialiștii Termoelectrica S.A. vor face ultimele verificări după care blocul locativ va fi conectat la căldură.

You may also like

Comments are closed.

By