Andrian Candu a primit un mesaj de intimidare din partea candidatului interlopilor Țopa

candu

Andrei Năstase, președintele Partidului Demnitate și Adevăr, candidatul la alegerile prezidențiale a interlopilor Victor și Viorel Țopa, i-a transmis un mesaj privat speakerului Andrian Candu, ultimul aflându-se într-o vizită de lucru în Statele Unite. În mesaj, acesta îl avertizează că se va „pârli”.

Screenshot_2

La rândul său, Andrian Candu a calificat gestul lui Andrei Năstase drept „huliganic și mitocănesc”.

„Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Andrei Năstase, mi-a trimis ‎acest mesaj pe pagina mea personală de Facebook. Un mesaj de intimidare sau amenințare, care probabil ar fi trebuit să mă sperie tare în opinia acestuia. Este un gest pe care-l consider huliganic și mitocănesc, nedemn pentru un om care pretinde că vrea să conducă o țară, dar nu-și poate controla nervii și recurge la astfel de gesturi isterice.

Mă întreb, ce l-a deranjat mai tare, faptul că mă aflu în SUA și m-am întâlnit cu înalți oficiali americani, printre care și șeful Congresului SUA, locul unde a regizat el acea „rezoluție” falsă‎ și eu i-am stricat tot show-ul electoral?

Sau poate l-a deranjat interviul meu, care a apărut în presa internațională în care spun că anumiți candidați sunt finanțați de ruși? Asta da, îi confirm, există bănuieli rezonabile că în campania lui sunt bani din această zonă. Dar toate la timpul lor…”, a scris Candu pe Facebook.

Cât privește amenințarea lui Năstase, președintele Parlamentului a scris că va depune o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC), „să judece această instituție cum se încadrează în legislația electorală un astfel de comportament”.

„Iar partea plină a paharului este că acest candidat a oferit încă un argument pentru care electoratul să nu-l voteze. Eu nu cred că oamenii își doresc un Președinte cu un comportament mitocănesc, un om care nu se poate controla pe sine și nu-și poate stăpâni nervii”, a adăugat Andrian Candu.

Amintim că Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în SUA, în perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2016. În cadrul vizitei, Andrian Candu a participat la lucrările Adunării Anuale a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, a avut întrevederi bilaterale cu conducerea Băncii Mondiale și a FMI, întrevederi cu autoritățile publice din SUA, a purtat o serie de discuții la Congresul Statelor Unite, Departamentul de Stat, Consiliul Atlantic, Fondul German Marshall și Organizația ”Freedom House”.

În timpul aflării sale în SUA, speakerul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de lângă un restaurant McDonald’s din Washington, menționând că a făcut și el o „depoziție” contra unui burger.

„Poza din Washington pentru Andriușa Năstase! Am profitat de un moment liber să fac și eu o “depoziție” la McD contra unui burger”, a comentat Andrian Candu.

candu

Menționăm că în timpul vizitei sale în SUA, Andrei Năstase declara, într-o înregistrare video, că a făcut „depoziții” pe marginea furtului miliardului. Ulterior prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc l-a luat în derâdere, spunând că Năstase ar fi depus depoziții la fast-food-urile din America.

„A zburat până în SUA să depună mărturii la McDonald’s? Haideţi să fim serioşi, băiatul ăsta încă nu a depăşit ipostaza de clovn, vedeţi doar că umblă ca un bezmetic din ţară în ţară şi nu vrea nimeni să se vadă cu el. Nu pot să răspund mai serios la aşa întrebare. Lăsaţi-l să colinde mai departe fast-food-urile din SUA și din Europa”, declara Plahotniuc într-un interviu pentru portalul Tribuna.

You may also like

Comments are closed.

By