12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Ana Ursachi nu neagă că, împreună cu soțul ei, ar fi fost implicată în activitatea unei grupări criminale care a înșelat și ucis oameni

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Avocata Ana Ursachi, eroina unui documentar de investigație publicat luni de portalul Today.md, a reacționat la învinuirile aduse de jurnaliști. Potrivit acesteia, evenimentele descrise în investigație, și anume înșelarea, însușirea ilegală a unor apartamente și omorul unor oameni, au avut loc în jurul ei, iar soțul ei este condamnat în cadrul acestei cauze penale.

„Ce ține de anul ’97, nu am nicio legătură cu acele evenimente, chiar dacă ele se petreceau în jurul meu. Confirm: soțul meu a fost condamnat la ani de pușcărie, dar el niciodată nu s-a declarat vinovat și eu îl cred”, a declarat Ana Ursachi pentru portalul Deschide.md.

Reamintim că luni, portalul Today.md a publicat un film documentar-investigație care dezvăluie faptul că în anii 90, Ursachi a reprezentat o grupare criminală care și-a însușit mai multe apartamente prin înșelăciune, falsificare de documente și omorul ulterior a stăpânilor acestor apartamente. Investigația scoate în evidență cazul lui Liubovi Manoli, care a fost găsită strangulată, cu o piatră legată de gât, într-o gură de canalizare din apropierea localității Dobrogea. Implicarea Anei Ursachi în acest caz este confirmată atât de fiul victimei, dar și de unii dintre complicii acesteia, printre care se afla și soțul lui Ursachi, Ruslan Moiseev. Potrivit acestora, după ce au pătruns ilegal și au furat documentele pe apartament, membrii grupării le-au falsificat în favoarea lor și au lichidat-o. Membrii grupării, împreună cu victima, petreceau într-un local din capitală, unde i-au turnat în băutură clofelină, au scos-o în afara orașului și au omorât-o.

La fel, documentarul scoate la iveală ca aceasta ar fi scăpat de justiție, datorită implicării atât a tatălui său, dar și a altor personaje care au avut legături cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, printre care și „coordonatorii săi” Ivan Guțu și Oleg Podolko. Un alt detaliu suspect este faptul că procurorul care se ocupa de acest caz, Gurițanu, renunță la caz și pleacă din funcție, fiind ulterior angajat la Moldinconbank, instituție controlată de Veaceslav Platon și coordonatorii săi.

Avocata Ana Ursachi s-a făcut cunoscută prin faptul că a susținut activ și deschis mișcările protestatare organizate de către Platforma „Demnitate și Adevăr”, dar și prin faptul că a participat activ, în calitate de reprezentant al apărării, la cele mai sonore cazuri de judecată din Moldova. Aceasta îl reprezintă pe extremistul Grigore Petrenco, pe fostul deputat Alexandr Petkov, l-a apărat pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi și în prezent face parte din grupul de avocați a controversatului om de afaceri, cunoscut și drept „raiderul nr. 1 în CSI”, Veaceslav Platon, care este anchetat în stare de arest pentru devalizarea sistemului bancar din Moldova și operațiunea masivă de spălare a banilor, numită „Laundromat”.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img