Activistul Donica, cel care a turnat lapte peste ministrul Armașu, implicat în afaceri cu droguri

armasu lapte

Poliția Capitalei s-a autosesizat pe marginea incidentului în care a fost implicat Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Demnitarul a fost stropit cu o găleată plină cu lapte de către activistul Andrei Donica, unul dintre participanții activi la manifestațiile Partidului DA.

Totodată, Procuratura sectorului Buiucani a dispus inițierea unei cauze penale pentru huliganism.

Polițiștii au desfășurat acțiuni specifice de investigații, inclusiv acțiuni pentru a-l găsi pe Donica, care imediat după comiterea actului, a fugit de la locul faptei. Acesta a fost reținut ulterior pe un termen de 72 de ore.

Potrivit informațiilor deținute de polițiști, activistul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind reținut și cercetat penal pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari, confecționarea, deținerea și vînzarea ștampilelor sau sigiliilor false.

Avînd în vedere anumite semnalmente legate de starea bănuitului în timpul și după comiterea infracțiunii, polițiștii i-au solicitat să accepte o testare narcologică, lucru pe care acesta l-a refuzat.

Actualmente Poliția Capitalei investighează toate circumstanțele actului de huliganism în cadrul cauzei penale inițiate. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 lei la 14000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

Amintim că incidentul a avut loc în data de 30 septembrie 2016, lîngă clădirea Guvernului. Activistul civic a turnat o căldare cu lapte peste Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

video: curaj.tv

You may also like

Comments are closed.

By