ZUMBREANU CONFIRMĂ informațiile despre CARNEȚELUL LUI PLATON

Bogdan_Zumbreanu2_cna_noi

Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Generale a urmăririi penale din cadrul CNA a confirmat astăzi, indirect, existența Carnețelului lui Platon despre care presa a scris că ar conține informații despre plăți către mai mulți jurnaliști, instituții media, analiști și politicieni. Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre informațiile din carnețel, Zumbreanu a declarat următoarele:

„Tre­buie să înțe­le­geți că car­ne­țele cu tot felul de infor­ma­ții au exis­tat mereu, însă, doar înscri­e­rea unor nume și a unor sume nu con­sti­tuie o probă. Hai să nu spu­nem că un pre­su­pus car­ne­țel este sin­gura probă, în baza cărora s-au făcut aceste reți­neri”.

Amintim că în timpul reținerii lui Veaceslav Platon la Kiev, oamenii legii ucraineni au efectuat și o serie de percheziții. Presa a scris că în timpul acestora SBU ar fi găsit și transmis colegilor din Moldova mai multe purtătoare de informație electronice și pe suport de hârtie. Informațiile vizează transferuri și plăți în numerar către cunoscute persoane publice din Moldova din diferite domenii, printre care se numără și mass-media. Banii ar fi provenit din BEM.

Declarația de astăzi a lui Zumbreanu a fost făcută în contextul reținerii de ieri a 15 judecători și 3 executori judecătorești în dosarul LAUNDROMATUL- SPĂLAREA A 20 DE MILIARDE DE DOLARI bani proveniți din Rusia, de la persoanele din anturajul lui Vladimir Putin, care au fost tranzitați spre UE prin băncile moldovenești.

You may also like

Comments are closed.

By