Ziarul de Gardă, acuzat de partizanat politic, chiar dacă și-a cerut scuze pentru ofensa adusă politicienilor

ZDG

Ziarul de Gardă și-a cerut scuze pentru gafa pe care a comis-o publicând un text jignitor la adresa politicienilor Marian Lupu și Vlad Plahotniuc. Chiar și cu aceste scuze, bloggerul Eugen Luchianiuc comentează că acest ziar este unul ce și-a pierdut credibilitatea și că a fost și cel mai probabil este în continuare plătit de politicieni.

Ziarul de Gardă s-a transformat dintr-o publicație care făcea cândva investigații bune în unul vândut politic. Luchianiuc amintește despre negocierile purtate de administrația ziarului și Vlad Filat încă în 2015 și de ”onorariile” pe care le primea ulterior redacția.

„De ce 2011? Pentru că anume atunci Filat negocia cu proprietarele ZdG preluarea ziarului. Nu au mai ajuns la o înțelegere pentru că cei din stejar nu înțelegeau de ce le trebuie ziar. Înțelegerea a fost că cei din ZdG primeau (posibil că primesc încă) lunar o anumită sumă în cash și toate agențiile ș instituțiile subordonate fac abonament la ziar (fix așa a fost și cu Ziarul Național peste 3 ani)”, a scris Luchianiuc.

Mai mult, el sugerează că și în prezent ZdG face jocuri politice. În acest sens face referire la partizanatul politic. În aprilie ZdG a publicat un interviu cu Maia Sandu și anunța că va publica asemenea interviuri cu toți liderii politici care aspiră la președinție. Însă a mai fost publicat doar unul cu Andrei Năstase.

„Ieri, cei de la acest ziar, plătiți oficial de către mai multe ambasade, inclusiv pentru produse de sub un procent de rating de pe la Moldova1 (oamenii de la gazăt fac video :-)), și neoficial de către toți ”binevoitorii” Moldovei, a scris despre candidații la președinție. Normal că de rău despre cei de stânga. Bine despre Maia și cel mai bine despre frankfurterul Năstase”, mai comentează Eugen Luchianiuc.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By