VIDEO // Ședința specială de la Parlament: Premierul a prezentat răspunderea Guvernului în fața deputaților

parlament 3.jpg5555

Deputații s-au convocat în ședință specială, în cadrul căreia premierul Pavel Filip a prezentat răspunderea Guvernului în fața Parlamentului. Amintim că ieri Guvernul a luat decizia de a-și angaja răspunderea în fața Legislativului pentru şapte legi cheie pentru Acordul cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Este vorba de legi extrem de importante care vizează consolidarea și curățarea sectorului bancar.

„Urgența adoptării este dictată de termenii restrânși pe care-i are Guvernul pentru a îndeplini precondițiile aprobării acordului de finanțare la ședința bordului FMI, în luna octombrie. Noul program va permite deblocarea fondurilor de asistență financiară externă în vederea susținerii dezvoltării economice a țării. Va fi posibilă deblocarea programelor de suport bugetar din partea UE, termenul de acordare a cărora expiră la finele acestui an”, a declarat Pavel Filip în fața deputaților.

Ședința de astăzi a Legislativului nu a trecut fără incidente. În debutul acesteia, socialiștii au ieșit cu pancarde și au blocat tribuna Parlamentului.

Screenshot_9

Screenshot_10

„Vreau să vă amintesc că, conform Regulamentului Parlamentului, este interzis ca să fie blocate tribunele sau accesul în sala de ședințe și orice alte acțiuni care pot împiedica desfășurarea normală a lucrărilor Parlamentului. Vă anunț, la fel, stimate domnule Dodon și doamna Greceanîi că sunt în drept să vă aplic și sancțiuni. Vă aplic tuturor membrilor prezenți din fracțiunea PSRM o avertizare și acord o pauză tehnică de 5 minute”, a spus Candu.

După pauză deputații Igor Dodon și Zinaida Greceanîi s-au ales cu o sancțiune.

„Aplic sancțiunea de lipsire de cuvânt pentru trei 3 ședințe plenare pentru domnul Igor Dodon și doamna Zinaida Greceanîi”, a adăugat președintele Parlamentului.

La fel, conform legislației, deputații au la dispoziție 72 de ore pentru a depune o moțiune de cenzură.

You may also like

Comments are closed.

By