Un tânăr din Gotești, reținut pentru șantaj // VIDEO

ini_0

Un tînăr de 24 de ani, domiciliat în satul Gotești, raionul Cantemir, este suspectat de șantaj. Acesta, este reținut pentru 72 de ore, cu aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.

O locuitoare din raionul Cantemir, de 28 de ani, s-a plâns la poliție precum că timp de opt luni este șantajată de către un cunoscut de-al ei.

Suspectul, sub pretextul că ar deţine poze compromițătoare ale acesteia cu caracter intim şi erotic, ar fi amenințat-o că va divulga rudelor apropiate, precum şi cu publicarea lor pe reţelele de socializare dacă nu va primi banii solicitați. Victima, în luna februarie a transmis suspectului în două tranşe, bani în sumă de 1100 euro.

Iar în luna septembrie, curent, suspectul, sub acelaşi pretext, prin intermediul telefonului mobil şi reţelelor de socializare, a cerut 500 de euro.

La 5 septembrie acesta a fost reținut în flagrant delict, în orașul Cahul, în timp ce primea suma de 500 de euro. În urma audierilor, tînărul și-a recunoscut vina pe deplin.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. (3), Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30 000 la 40 000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By