15 C
Chișinău
Wednesday, May 12, 2021

Un autoturism, căutat de Interpol, a fost reținut în vama Leușeni

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un autoturism în valoare de circa 12.000 de euro, care figura în baza de date a Interpol ca fiind căutat de autoritățile ucrainene, a fost descoperit de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni. Reținerea mașinii a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce un cetățean ucrainean intenționa să traverseze frontiera de stat, pe direcția ieșire din R.Moldova.

TOYOTA AVENSIS, înmatriculată în Ucraina și fabricată în anul 2011, era condusă de un bărbat de 39 ani, locuitor al or.Odesa, Ucraina. În cadrul procedurii de control, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figura în baza de date Interpol ca fiind căutată de autoritățile ucrainene, din luna aprilie 2016.

În timpul audierii, șoferul a declarat că este în posesia mașinii din 2011, însă în anul curent a avut o situație neplăcută, în care a fost nevoit să apeleze la ajutorul O.I.P.C Interpol. Deși problema a fost rezolvată, nu s-a reușit scoaterea acesteia din baza de date.

Polițiștii de fontieră continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele cazului. Până la finalizarea anchetei, autoturismul a fost indisponibilizat și se află pe teritoriul punctului de trecere Leușeni.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img