UE va acorda Republicii Moldova un grant de 15 milioane de euro

foto-_j0a1576

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de 15 milioane de euro sub formă de grant. În acest sens, Premierul Pavel Filip şi Comisarul pentru Politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn au semnat, astăzi, la Chişinău, Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administraţiei publice în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în contextul vizitei Comisarului european în Republica Moldova.

Obiectivul general al Acordului este de a consolida capacitatea instituțională a administrației publice centrale și locale din Republica Moldova pentru a elabora și a pune în aplicare politici cuprinzătoare și pentru a asigura furnizarea eficientă a serviciilor publice de înaltă calitate, în conformitate cu principiile europene ale administrației publice.

Acordul va fi pus în aplicare în termen de şase ani, în conformitate cu prevederile Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2016 – 2020. Totodată, acest Acord își propune să sporească capacitățile administrației publice pentru realizarea angajamentelor ce derivă din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, notează gov.md.

You may also like

Comments are closed.

By