Sursa MIROSULUI URÂT din capitală, identificată. Zilnic se deversau în Bâc 300 tone de borhot

IMG_4895 m

Autoritățile municipale și de mediu s-au întâlnit astăzi la Ministerul Mediului pentru a discuta problema mirosului urât din Chișinău. Astfel, potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, fabrica de alcool, de pe șoseaua Muncești din Chișinău, aducea zilnic ilegal circa 10 mașini de borhot.

„Această producție, care nu erau ape reziduale, ci deșeuri din producție, ajungea la stația de epurare și crea probleme foarte mari, ceea ce a dus și la disfuncționalitatea stației de epurare”, a spus Munteanu, menționând că urmează să fie stabilite și alte surse ale mirosului urât.

„Ceea ce am presupus s-a confirmat. Mirosul urât nu era de la nămolul de la stația de epurare, ci de la producătorul de vodcă „Zernoff”, care deversa zilnic 300 de tone de borhot în stația de epurare, afectând și râul Bâc pe o distanță de zeci de kilometri. Constatarea și materialele pe acest subiect au fost transmise procuraturii”, a scris primarul Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Edilul susține că nu exclude versiunea că ar fi vorba de anumite înțelegeri între fosta conducere a întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” și agentul economic.

„Nu exclud că este vorba de organizarea unui grup de săvârșirea de infracțiuni. Cineva s-a înțeles cu cineva, mai ales că „Apă-Canal” i-a stabilit o penalitate de 3 milioane de lei agentului economic, producătorului de vodcă, care ulterior a fost anulată și au început aceste relații contractuale”, a declarat primarul.

”A fost emis ordinul privind rezilierea contractului și nepermiterea pe teritoriul stației de epurare a acestui produs”, a adăugat Veronica Herța, noul director al „Apă-Canal” după ședință. Totodată, Herța afirmă că, potrivit unor surse, ar putea fi vorba nu de 10 mașini cu borhot, ci de mai multe.

You may also like

Comments are closed.

By