„Stânga cu dreapta să lucreze împreună”. Oligarhul Țopa confirmă legătura dintre Usatîi și finul său, Andrei Năstase

victor si viorel

Oligarhul Victor Țopa a declarat într-un interviu pentru Jurnal TV că în Republica Moldova partidele pro-europene ar trebui să lucreze împreună cu cel pro-ruse. „Stânga cu dreapta să lucreze împreună, pro-rușii și pro-europenii să lucreze împreună”, a declarat Victor Țopa.

Astfel, îndemnul acestuia confirmă ultimele evenimente politice din Republica Moldova și anume o nouă apropiere dintre Renato Usatîi, controlat de anumite cercuri de influență și criminale din Federația Rusă și Andrei Năstase, finul lui Țopa și lider al Partidului Demnitate și Adevăr. Cei doi s-a aflat recent împreună la Moscova. Partidele lor au colaborat și la începutul acestui an când au organizat proteste violente în fața Parlamentului și încă de atunci Năstase a declarat că este gata să renunțe la viitorul european al Republicii Moldova, punând „batista pe țambal”.

Între timp au fost realizate mai multe investigații jurnalistice care demonstrează că Moscova a relansat atacul asupra Republicii Moldova pentru a o scoate de pe orbita integrării europene și utilizează agenții infiltrați la Chișinău precum Usatîi, Mark Tkaciuk, Iurie Roșca, jurnaliștii Natalia Morari și Vladimir Soloviov, iar mai nou și pe Andrei Năstase prin Victor Țopa. Ultima tentativă s-a produs chiar de Ziua Independenței, la 27 august când agentura rusă de la Chișinău a încercat să submineze manifestațiile dedicate acestui eveniment, scrie Politics.md.

You may also like

Comments are closed.

By