SONDAJ // Marian Lupu, concurent de temut pentru Maia Sandu și Andrei Năstase

sondaj1

Președintele PDM Marian Lupu devine un concurent de temut pentru Maia Sandu și Andrei Năstase în perspectiva turului doi la alegerile prezidențiale din această toamnă, potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de CBS AXA la comanda IDIS Viitorul, notează hotnews.md.

Astfel, conform sondajului, Marian Lupu a crescut puternic în ultima perioadă și este aproape la egalitate cu Maia Sandu și Andrei Năstase, considerați până acum principalii candidați cu șanse de a accede în turul doi. Fiind întrebați pe cine din candidații înscriși în cursă ați vota pentru funcția de Președinte, 38,3 % din respondenții deciși au spus că pentru Igor Dodon, 13 % pentru Maia Sandu, urmând și Andrei Năstase și Marian Lupu cu o foarte mică diferență între ei – 12,6% și respectiv 12,5%. Dumitru Ciubașenco ar acumula 7,4% din opțiunile de vot, iar pentru Iurie Leancă ar vota 5,3% din alegători.

37083-14750-58627-45

Totodată sondajul arată și o creștere importantă pentru Partidul Democrat, care a depășit și Platforma DA și PAS și Partidul Nostru. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Parlamentul Republicii Moldova, majoritatea celor deciși ar vota Partidul Socialiștilor, care acumulează 35,2 % din opțiunile de vot. Socialiștii sunt urmați în sondaj de PD, pentru care ar vota 13,3 %, Partidul Nostru, cu 13,1 %, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, cu 12,7 %, Partdul Acțiune și Solidaritate, cu 9,8 % și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, 7,2 %.

3697591

Sondajul a fost realizat în perioada 14-25 septembrie de compania CBS-AXA, la comanda IDIS „Viitorul”, pe un eşantion de 1108 persoane pe întreg teritoriul ţării. Marja de eroare este +/- 3%.

You may also like

Comments are closed.

By